Mart shop

Vonalkódos raktározási rendszer

A MART Kft, és annak logisztikája kiemelkedő 25 évet tudhat maga mögött, de a technikával, és annak fejlődésével csak megfontoltan volt szabad együtt haladni.

Beszállítóink némiképp már előttünk jártak a kor technikai színvonalát tekintve, hiszen partneri rendeléseink jó részét az elmúlt években is elektronikusan adtuk le a gyártók felé.

 

A MART Kft. 2017.04.03-án ügyviteli rendszert, és egyben korszakot is váltott. A megelégedéssel használt, szintén speciálisan Cégünkre szabott EDV rendszerről áttértünk a másfél éven keresztül, komoly megfontolások mentén fejlesztett Microsoft AX Dynamics rendszerre.

 

Ma már nem csak a cikkek, gyártmányok beazonosítása történik vonalkóddal, illetve EAN kóddal, hanem a komplett rakományok, projektre rendelt összeállításoké is. Új ügyviteli rendszerünk alapjaiban hordozza magában a vonalkódos termékazonosítás és elektronikus manipuláció lehetőségét, pontosan illesztve Cégünk hagyományosan kiemelkedő logisztikájához. Ehhez a rendszerhez olyan fejlesztéseket kértünk, mely a raktárunkhoz fizikailag is igazodik. Ennek érdekében a raktári tároló helyeinket is vonalkódos azonosítással láttuk el. Dolgozóink könnyebb eligazodását szintén vonalkódos „útválasztó” segíti.

Vonalkódos rendszerünk segítségével a beérkező terméket már egy, a számra dedikáltan létező fizikai polc várja a raktárunkban, és készleteinket feltölteni, vagy onnan árut kiadni csak akkor lehetséges, ha a cikk, és annak tárolásra kijelölt helye vonalkód szerint megegyezik. Sem máshová eltárolni, sem más terméket kiadni a szükséges helyett nem lehetséges. Az Önök megrendelései ez által a mi raktárunkban és a beszállítók felé „vonalkódokká alakulnak”, mely segítségével minimálisra csökkentjük az árukiadással kapcsolatos problémákat a jövőben.

 

Mind a Mestercentrumokba, mind pedig az Ön által kijelölt szállítási helyre érkező árukat digitális rakománypecséttel látjuk el, biztosítva azt, hogy egyetlen termék se maradjon le a raklapról,

valamint egyetlen raklap se maradjon le a gépjárműflottánk rakteréből.

 

Új vonalkódos raktározási rendszerünk bevezetésének célja, hogy az egyes projektekhez beérkező egyedi összeállítású és árazású gyártmányok pontosan azzal a megrendeléssel, hivatkozási számmal találkozzanak, amelyen Ön megrendelte, és mi elindítottuk azt, minimalizálva ezzel minden árhibát, amit az egyes darabok, és a kontingens beszerzések keveredése okozhatna.

 

Mivel beszerzésünk szinte a világ minden tájáról fogad árucikkeket, -bár a vonalkódok nem változhatnak, hiszen a termék kézbe véve semmit sem változott - mégis, sokszor csak belső fejlesztésében eltérő, vagy más régióban gyártott, de azonos cikkek kódja előzetes értesítés nélkül eltérhet a rendszerünkben szereplőtől, mire raktárunk kapujához ér. Így ez okozhat számunkra egyes termékek esetén egy rövid idejű fennakadást, melyet igyekszünk mihamarabb orvosolni.

 

A teljes vertikumban történő digitális ÁR ÉS ÁRU kezelés egyben megnyitotta a biztonságos kaput számunkra nem csak az e-kereskedelem klasszikus értelmében, hanem abban az irányba is, hogy partnereink szolgáltatásainkat akár az építkezési terület közepén állva is elérhessék.